Лозовий передумав добиватися арешту екс-міністра екології Ігоря Шевченка

Народний депутат від фракції «Радикальної партії» Андрій Лозовий не зміг добитися арешту колишнього міністра екології та природних ресурсів України Ігоря Шевченка.

Відповідну обіцянку нардепа «Слово і Діло» зафіксувало ще на початку серпня 2015 року.

Так, 25 березня 2016 року рішенням Солом'янського районного суду Києва екс-міністра виправдали. У виправдувальному вироку зазначено, що дії високопосадовця жодним чином не суперечили його службовим або представницьким повноваженням, оскільки їх було вжито для економії часу.

Поки що невідомо, чи буде прокуратура подавати апеляцію з цієї справи та як відреагує на це Андрій Лозовий. Втім, через відповідне рішення суду нардеп «РПЛ» провалив ще одну обіцянку, посівши місце в рейтингу найбезвідповідальніших депутатів.

Нагадаємо, 4 серпня 2015 року Андрій Лозовой заявив, що фракція «Радикальної партії» доб'ється, щоб екс-міністр екології Ігор Шевченко сидів у в'язниці.

«Слово і Діло» займається моніторингом обіцянок українських чиновників та нардепів. Так, було зафіксовано аж 32 обіцянки Андрія Лозового, з яких лише 3 є виконаними, ще 16 – перебувають у процесі виконання, а 13 – уже провалені. Рейтинг його відповідальності складає 9%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО