Російський посол: Савченко передадуть Україні в найближчі тижні

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов заявив, що Надія Савченко буде відправлена в Україну в найближчі два тижні.

Про це він повідомив на закритій зустрічі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російське видання «Грани.Ру».

При цьому Зурабов не уточнив, чи буде Савченко передана внаслідок обміну на затриманих в Україні військовослужбовців РФ Александрова та Єрофеєва.

За словами співрозмовника видання, який був присутній на зустрічі, Зурабов зазначив, що російська сторона була готова повернути Савченко на батьківщину до 8 березня, проте в Москві передумали після нападу на російське посольство в Києві, після чого Донецький міський суд відклав слухання у справі льотчиці, а та в знак протесту оголосила голодування.

Інформацію про звільнення Савченко найближчим часом підтвердили Президент України Петро Порошенко. «Мені здається, обмін має відбутися в перших числах квітня», – сказав Порошенко під час виступу в Харківському університеті внутрішніх справ.

Нагадаємо, вчора Донецький міський суд РФ засудив Надію Савченко до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму. Адвокат української льотчиці Марк Фейгін вважає, що Савченко не буде відбувати реальний термін ув'язнення в колонії. «Савченко не буде відбувати це покарання. Я вам це гарантую», – заявив Фейгін.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО