Голова СБУ: Краснов планував теракти в Києві (доповнено)

Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що заарештований «азовець» Станіслав Краснов планував теракти в Києві.

Про це він розповів під час інтерв'ю журналістам, повідомляє «Слово і Діло».

«З 10 до 13 лютого 2016 року Краснов перебував у Білорусі. 12 лютого він проводив там зустріч із громадянином РФ Голоскоковим. Про це я говорю вперше», – заявив Грицак. За його словами, Краснов записав усю розмову з росіянином, а СБУ змогла її розшифрувати та провести експертизу, яка встановила належність цього голосу Краснову.

«Ми її розшифрували, у нас є проведена експертиза, розшифрований голос, де вони обговорювали проведення терактів у Києві. Обговоривши проведення терактів біля Володимирської, 33, де непогано розставлена охорона, вони вирішили підірвати Аскольдів провулок, 13 – тобто київський главк (ГУ СБУ – Ред.)», – наголосив глава СБУ.

Грицак зазначив, що заарештований «азовець» особисто провів розвідку цих об'єктів. «Він сказав, що використати там тонну вибухівки – буде супер, рознесе все вщент. Також у розмові обговорювалася можливість підірвати ВР, Кабмін та АП. Все це є на аудіозапису. Далі робіть висновки самі», – розповів він.

Більше того, Краснов пройшов поліграф, який підтвердив, що він збирав і передавав розвідувальну інформацію кадровим спецслужбам РФ. Також підтвердилися плани Краснова здійснити низку терактів в Україні, в тому числі й у Києві.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО