Ложкін розповів, під якого прем'єра буде сформована нова коаліція

Глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін заявив, що чинний прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в будь-якому випадку піде, а дискусії щодо кандидатів на посаду глави уряду досі тривають.

Про це він заявив в прямому ефірі «Радіо Весті», повідомляє «Слово і Діло».

За словами глави АП, питання полягає не в тому, коли піде Яценюк, а під кого буде сформована нова коаліція.

«Безумовно, Яценюк коли-небудь піде. Але коли - краще запитати у нього. Як відомо, зараз ведуться активні переговори по формуванню нової коаліції або по збереженню старої. Зараз основні претенденти - Яресько та Гройсман, і в залежності від того, кого підтримають три фракції в парламенті, той і буде обраний», — сказав Ложкін.

Він також повідомив, що більшість парламентаріїв, які входять до чинної коаліції, проти повного складу технократичного уряду.

«Багато хто не підтримують ідею повністю технократичного уряду, яку пропонує Яресько. Це трохи знижує її шанси. Я вважаю, що прихід технократів в кризовий період - це один з можливих виходів», — зазначив глава АП.

Ложкін також додав, що навряд з'явиться якась нова кандидатура на посаду прем'єр-міністра. Посадовець додав, що у понеділок-вівторок пройдуть активні консультації, з яких і стане зрозуміло під кого сформується нова коаліція.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО