У Донецькій області на будівництві фортифікацій розікрали 7 мільйонів

Військова прокуратура почала розслідування за фактом завищення реальної вартості робіт та матеріалів під час будівництва фортифікаційних укріплень у Донецькій області.

Про це з посиланням на на прес-службу Національної поліції повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, встановлено, що в трьох районах Донецької області, а саме – Волноваському, Володарському та Тельманівському – підрядник завищив вартість металоконструкцій, використаних для будівництва укріплень, що в сумі завдало збитку державі на 7 млн грн.

«Договір про проведення даних робіт товариства уклали з одним із управлінь Волинської ОДА. Відповідно проектно-кошторисній документації, під час будівництва фортифікаційних споруд повинні були використовуватися залізобетонні конструкції. Однак встановили морські металеві контейнери, які значно дешевші. Незважаючи на це, посадові особи оборонного відомства, одного з управлінь Волинської ОДА та будівельних організацій підписали документи, на підставі яких були виділені бюджетні кошти», – поінформували в Нацполіції.

Військова прокуратура Донецького гарнізону відкрила за цим фактом кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Злочинцям загрожує ув’язнення строком від 7 до 12 років.

Нагадаємо, раніше голова Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський заявив, що бойовики заволоділи списком усіх працівників районних адміністрацій неокупованої частини регіону.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО