Позиція США щодо Донбасу змусить тримати Україну в напрузі – експерт

Антон Крутьполітолог

У Путіна є спосіб тиснути на Європу, яка зараз перебуває в розібраному стані, –це ескалація конфлікту в Сирії.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Антон Круть, аналізуючи дані розвідки США, згідно з якими військова операція Росії в Сирії є частиною «великого плану» з отримання поступок з боку міжнародного співтовариства в конфлікті з Україною.

«В першу чергу РФ потрібні поступки у вигляді фіксування особливого порядку місцевого самоврядування не в перехідних положеннях, а в основному тексті статті 33 КУ. Чи вдасться? Складно сказати. Скоріш за все, адміністрація Обами все ж таки, попри своє небажання втручатися в сирійські справи, так просто Україну здавати не буде», – розповідає політолог.

Хоча, як відзначив експерт, у США немає однорідної позиції. Зараз там активізувались «яструби», вже лунали заяви військових політиків про те, що потрібне наземне втручання в Сирії.

«Позиція США буде невизначеною й змусить нас нервувати», – підкреслив він.

«Путін зараз буде активізуватися в Сирії, тому що лише так він тисне на Європу, а Європа перебуває в розібраному стані. Тому бомбардування з боку РФ посиляться. Це логічно за стратегією Путіна», – вважає Круть.

Щодо України, то, за його словами, Путін зараз готовий змінити порядок ухвалення всіх законодавчих актів.

«Його цікавлять два закони – про вибори на Донбасі та про амністію. А із закріпленням статусу він готовий зачекати. Тому Штанмайєр і заявив напередодні, що зміни до КУ можна відкласти», – проаналізував ситуацію Антон Круть.

Як відомо, США та РФ виступили зі спільною заявою про припинення бойових дій у Сирії з 27 лютого. Однак з боку РФ домовленості були порушені.

Нагадаємо, напередодні президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія готова надати притулок чинному президенту Сирії Башару Асаду.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО