«Нафтогаз» веде переговори про зниження ціни на газ

НАК «Нафтогаз України» почав переговори про зниження ціни природного газу для фізичних осіб, керуючись умовами меморандуму з МВФ.

Про це в ефірі «Громадського» заявив директор з розвитку бізнесу НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, повідомляє «Слово і Діло».

«Навіть із 1 квітня ми могли б трохи знизити ціну на газ для населення, хоча б на кілька сотень гривень», – каже Вітренко.

За його словами, проблема полягає в тому, що через ослаблення курсу гривні паритет, який закладений в меморандумі МВФ, нівелює ефект зниження ціни газу на світовому ринку вуглеводнів. Таким чином, якщо ціна природного газу буде знижуватися й надалі, чи вдасться стабілізувати курс долара в Україні, тоді може бути розмова про зниження ціни на газ.

Він також додав, що зараз фахівці НАК почали переговори з цього питання на рівні Кабінету міністрів.

Нагадаємо, що з квітня глава Національної комісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк заявив, що тарифи на газ для населення збільшаться на 53%.

А з 1 березня Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила мінімальний тариф на електроенергію для населення на 25% – до 0,57 грн за кВтгод у межах ліміту до 100 кВтгод на місяць.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО