Україна звільниться від газової залежності через 10 років – «ДТЕК»

За умови сприятливого інвестиційного клімату Україна має всі шанси відмовитися від імпорту газу через 10 років.

Про це заявив генеральний директор «ДТЕК» Максим Тимченко на Українському енергетичному форумі, який проходить з 1 по 3 березня в Києві, повідомляє «Слово і Діло».

«При створенні сприятливого інвестиційного клімату протягом 10 років Україна зможе повністю забезпечити себе газом, збільшивши внутрішній видобуток на 70% до 33,5 млрд куб. м», – вважає Максим Тимченко.

Він також зазначив, що масштабних інвестицій вимагає й енергетичний сектор. «Незважаючи на наявний профіцит потужностей, вже до 2026 року Україна не зможе забезпечувати свої потреби в електроенергії без введення в експлуатацію нових енергоблоків», – каже Тимченко.

За оцінками компанії, нові потужності з генерації електроенергії потрібно зводити не пізніше 2018 року.

Як повідомлялося раніше, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України домовилося про постачання палива з державної холдингової компанії «Львіввугілля» на теплоелектростанції «ДТЕК Західенерго» Ріната Ахметова в розмірі 60-70 тис. тонн вугілля на місяць.

Нагадаємо, незалежний експерт, екс-начальник управління зі зв'язків із громадськістю НАК «Нафтогаз України» Валентин Землянський відзначав, що Міністерство енергетики України прирікає державні шахти на банкрутство, занижуючи ціну на вітчизняне вугілля.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО