На демонтаж незаконних МАФів Київ витратив 6 млн гривень

Керівник Департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерковець заявив, що міська влада столиці витратила 6 мільйонів гривень на демонтаж незаконних МАФів у 2015 році.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду. Київ».

«Минулого року на демонтаж виділялось 14 мільйонів гривань. Ми витратили 6. Але коли ми будемо повертати МАФи власникам, то ці гроші повернуться назад у бюджет. Таким чином, вийде, що ми з бюджету жодної гривні не витратимо», — зазначив він.

Білоцерковець сказав, що комунальне підприємство «Київблагоустрій» бере кошти з бюджету задля демонтажу МАФів, а після їхнього повернення власникам гроші повертаються назад.

«Власники МАФів для того, щоб забрати свою споруду, повинні будуть сплатити штраф. У кожному випадку він різний і дорівнюватиме вартості робіт з демонтажу МАФа. Наприклад, в середньому демонтаж одного маленького кіоску обходиться у 3,9 тисячі гривень (без ПДФ – ред.), а демонтаж великої конструкції може сягати і 30-40 тисяч гривень», — заявив він.

Керівник Департаменту також зазначив, що власники МАФів вже хочуть їхнього повернення і стоять у черзі для оплати цього штрафу. «Але ми поки не вертаємо. І не вертатимемо, доки не приберемо усі незаконні МАФи у Києві. Коли цей процес демонтажу закінчиться, ми почнемо потрохи повертати кіоски власникам і відповідно повертати у бюджет гроші, які витрачались на демонтаж», — додав Білоцерковець.

За його словами, у минулому році власники уже сплатили близько 500 тисяч гривень штрафів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО