«БПП» пропонує підвищити штрафи за нелегальну міграцію

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка», заступник голови комітету ВРУ з питань правової політики і правосуддя Сергій Алєксєєв пропонує посилити відповідальність за порушення прикордонного режиму.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

Нардеп є одним зі співавторів законопроекту №4114 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо провадження у справах про адміністративні правопорушення у прикордонній сфері».

«Порушення правил перетину кордону – адміністративне правопорушення, за яке передбачено штраф. Однак за нинішньої фінансово-економічної ситуації розмір штрафу, який становить від 3 до 60 євро, не є ефективною перешкодою для стримування правопорушників. Тому ми пропонуємо суттєво підвищити наявні штрафи, щоб стримувати нелегальну міграцію», – прокоментував Алєксєєв внесення законопроекту.

Нардеп повідомив, що проектом пропонується підвищити штрафи за порушення процедур перетину кордону України від 2 до 10 разів або заарештовувати порушників кордону на термін до п'ятнадцяти діб. Також у разі ухвалення законопроекту порушників кордону судитимуть суди на місцях.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві закордонних справ заявили про намір передати українсько-російський кордон на окупованій території Донбасу під контроль ОБСЄ до закінчення виборів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО