Держбанки підтримають машинобудування України у виході на нові ринки – Яценюк

Державні банки України готові підтримати індустріальні проекти українських державних машинобудівних компаній у виході на зовнішні ринки та пошуку нових ринків збуту.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Зараз диверсифікація ринку полягає в тому, щоб «Електроважмаш» разом із «Турбоатомом» представили проект комплектної поставки в такі країни, як Іран, Монголія, Казахстан, Бангладеш, Індія... щоб українські виробники виходили на ці ринки й перемагали світових гігантів, таких, як Siеmens і Alstom», – сказав прем'єр на брифінгу, який проходив на держпідприємстві «Електроважмаш» у Харкові у вівторок, 23 лютого.

Він також додав, що продукція українських машіновиробників якісна й відома в світі. «Українська банківська система та державні банки готові підтримати такі індустріальні проекти виходу українських компаній на зовнішні ринки», – підкреслив український прем'єр.

Водночас Яценюк зазначив, що вихід українських компаній на зовнішні ринки має проходити без посередників. «Прямі контракти, прямі поставки, збільшення доходів державних підприємств, додаткова зайнятість і доходи в цілому української держави», – сказав Яценюк.

Як заявляв міністр закордонних справ України Павло Клімкін, після зняття санкцій з Ірану для України відкриваються нові можливості в сфері поставок продукції авіабудування та машинобудування до цієї близькосхідної країни.

Нагадаємо, що компанія Boeing планує закуповувати ракетні двигуни та носії виробництва українського конструкторського бюро «Південне» та заводу «Південмаш».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО