У розвідці назвали ситуацію на Майдані спробою РФ дестабілізувати Україну

Заступник директора департаменту Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив, що Росія продовжить спроби дестабілізувати країну всіма методами, в тому числі через організацію псевдопротестів у Києві.

Про це він заявив у ефірі каналу «112 Україна», повідомляє «Слово і Діло».

За словами Скібіцького, Україні вдалося протистояти агресії Росії та взяти ситуацію в свої руки. Водночас він наголосив, що РФ не припинить спроб дестабілізувати України трьома шляхами.

«Перше: у сфері безпеки – продовження складної ситуації в окупованих районах, підтримка 1-го, 2-го армійських корпусів (окупаційні війська РФ на Донбасі – Ред.) у бойовій готовності і в готовності до можливого відновлення бойових дій у будь-який момент. Друге: дуже активне застосування інформаційно-психологічних, інформаційних технологій і операцій проти України та населення як на нашій, так і на окупованій території», – сказав Скібіцький.

Також, за його інформацією, Росія причетна до організації псевдопротесту, який наразі триває у Києві.

«І третє – це те, що ми бачимо зараз на Майдані: тиск на нашу державну владу, це підтримка всіх тих дестабілізуючих факторів, які є зараз в Україні, з тим, щоб дестабілізувати ситуацію в нашій державі та не допустити подальшої інтеграції України до європейського співтовариства», – заявив заступник директора ГУР МО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО