Аваков розповів, чому патрульного Савкіна не звільнили з поліції

Слідча комісія вирішила залишити на службі київського патрульного Олексія Савкіна, який під час Революції Гідності підтримував екс-президента України Віктора Януковича.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1», пише «Слово і Діло».

За його словами, обіцянка про звільнення Савкіна, яка була дана на той момент його радником, народний депутатом Антоном Геращенком, не є особистою думкою Авакова. Міністр зазначив, що слідча комісія виправдала київського патрульного Савкіна та прийняла рішення залишити його на службі.

«Це не моя думка, і я вам скажу такий секрет, що думка Антона Геращенка не завжди є моєю точкою зору. Антон Геращенко висловив свою точку зору, чудову точку зору. Але є правда в тому, що є презумпція невинуватості, будь-яка людина має право на розслідування. Ми розслідували дану ситуацію і з 8 осіб, які при перевірці їхніх портфоліо, де були зафіксовані дані висловлювання, які знайшли активісти, 6 було звільнено, а 2 – ні, й серед двох – Савкін», – сказав він.

Аваков зазначив, що він і слідча комісія вирішили, що будь-яка людина, в тому числі й Савкін, могла помилятися в період Майдану. За словами міністра, Савкін визнав свою провину та змінив точку зору, тому комісія вирішила залишити його на службі.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року навколо київського поліцейського Олексія Савкіна розгорівся скандал. Користувачі соціальної мережі Twitter знайшли старі записи патрульного, в яких він висловлювався на підтримку екс-президента України Віктора Януковича, а також закликав «Беркут» до розгону протестувальників на Євромайдані.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО