Аваков підтримав створення Служби фінансових розслідувань

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підтримав пропозицію створити єдиний державний орган – Службу фінансових розслідувань (СФР).

Про це він заявив у ході відкритого звіту уряду на засіданні парламентського комітету з економічної політики, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РІА Новини Україна».

«Поліція та СБУ не повинні займатися економічними злочинами. Я за те, щоб створити Службу фінансових розслідувань, якій повністю передати всі розслідування економічних злочинів, повністю закрити всі ці ВБЕЗ в складі Нацполіції та СБУ. Щоб злочинами в сфері економіки займався єдиний держорган», – заявив Аваков.

Аваков підкреслив, що його думку щодо створення СФР поділяють прем'єр-міністр, міністр юстиції та міністр фінансів. «Така концепція існує, пропозиції є й вони вже на столі у Верховній Раді», – додав глава МВС.

Як раніше повідомлялося, Арсеній Яценюк виступав із подібною пропозицією в 2014 році. «До парламенту вноситься закон про ліквідацію податкової міліції та створення служби фінансових розслідувань», – сказав прем'єр. Тим же законом уряд планує ліквідувати й низку економічних департаментів МВС і СБУ, які займаються боротьбою з економічними злочинами.

Нагадаємо, що вчора, 10 лютого, Арсен Аваков повідомив про різке зростання збройних пограбувань через величезну кількість зброї на руках жителів країни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО