Україна заощадила 1 млрд грн на закупівлі трансформаторів

ПАТ «Запоріжтрансформатор» (ЗТР) виграло тендер на поставку трансформаторів НЕК «Укренерго».

Як повідомляється, за лотом №1 (750кВ) цінова пропозиція склала 335,302 млн грн, за лотом №2 (330кВ) – 571,407 млн ​​грн, за лотом №3 (лінійні трансформатори) – 21,881 млн грн. Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

В ході торгів ПАТ «Запоріжтрансформатор» (ЗТР) запропонувало найкращу ціну. Загальна сума за трьома лотами становила 928,59 млн грн, що на 1,1 млрд грн менше від первинних заявок. «Сума тендеру – 2040 млн грн з ПДВ. За фактом проведення – 928 млн грн з ПДВ. Середня ціна трифазного трансформатора – $7,8 тис. за МВА (а не $21 тис., як було навесні). Економія – майже 1,1 млрд грн. Що й треба було довести», – пише у себе на сторінці в Facebook Андрій Герус, колишній член НКРЕКП.

Відзначимо, що заявки на участь у тендері із закупівлі трансформаторного обладнання НЕК «Укренерго» подали ЗТР, представництва ABB і Siemens в Україні, Daewoo International Corporation і ТОВ «Квант-Сервіс» (Полтава, представник Hyundai). До другого етапу тендера були допущені всі претенденти за винятком «Квант-Сервіс». Daewoo International Corporation вирішила не брати участі в тендерних торгах. Авансові платежі ЗТР становлять 40%, ABB – 80%, Siemens – 30%.

ПАТ «Запоріжтрансформатор» (ЗТР) – підприємство з виробництва силових масляних трансформаторів, електричних реакторів і керованих шунтуючих реакторів, розташоване в Запоріжжі. Входить до десятки найбільших світових виробників трансформаторного устаткування й займає 4% глобального ринку цієї продукції. З 2001 року входить до складу фінансово-промислової групи «Енергетичний стандарт» Костянтина Григоришина.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО