Експерт розповів, що стало рятівним колом Яценюка в боротьбі за прем'єрство

Зараз важливо показати нашим західним союзникам картинку стабільності, тому ситуація в уряді на деякий час вщухне.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи заяву Арсенія Яценюка про те, що уряд піде повним складом, якщо буде звільнений хоч один міністр.

«Це шантаж з боку Яценюка, який він зараз може собі дозволити, тому що демарш Абромавичуса, точніше реакція західних партнерів і заяви МВФ, зіграли на користь прем'єра. Яценюк зрозумів, що для нього це рятівне коло, і він намагається зараз, спираючись на цю ситуацію, шантажувати парламент», – пояснює політолог.

На його думку, це не вирішує проблем і перезавантаження уряду все одно відбудеться.

«Можливий такий варіант, що буде не звільнення окремих міністрів, а прихід нових. Вакантними зараз є позиції міністра екології та віце-прем'єр-міністра. До того ж, буде обговорюватися питання віце-прем'єра з європейської інтеграції», – припускає Фесенко.

«Існує аргумент, що уряд без першого віце-прем'єра – кульгавий уряд. Плюс монополія прем'єра на апарат посилює ризики різноманітних схем, таємних угод. Тому питання про появу першого віце-прем'єра буде принциповим», – вважає Володимир Фесенко.

Додамо, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував Верховній Раді внести резолюцію про недовіру Кабінету міністрів у разі невдоволення діями уряду.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО