Експерт пояснив, чому частина уряду повинна піти у відставку

Цілком можливо, що це технологічний прийом або частина певних торгів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, віце-президент Аналітичного центру «Політика» Олег Лісний, аналізуючи інформацію про те, що фракція «БПП» має намір порушити питання про відставку глави МВС Арсена Авакова, міністра економрозвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса та віце -прем'єр-міністра – міністра культури В'ячеслава Кириленка.

«Зараз це може бути створенням для себе сприятливих переговорних майданчиків», – зазначив політолог.

Щодо запропонованих кандидатур на звільнення, то, за словами експерта, немає нічого дивного в тому, що названі саме ці прізвища.

«Економічна ситуація в країні є не найкращою, й успіхи Абромавичуса не так помітні для пересічної людини. Може у ВР і будуть питання щодо його звільнення, але у громадян – ні, оскільки всі бачать, на якому рівні перебуває економіка», – пояснює Олег Лісний.

«Це може бути або початком торгу, або відповідальним підходом до того, що в економічній сфері потрібно щось змінювати і якомога швидше», – додав політолог.

Щодо Кириленка, то після ситуації з його дружиною в нормальній європейській країні міністр повинен був би сам піти у відставку.

Також експерт підкреслив, що не варто перебільшувати роль особистості в історії з МВС.

«Результат, який є, – це не особистий успіх Авакова, а командний результат, і якби на його місці був інший міністр, але при цьому працювала ця ж команда з реорганізації міліції, результат був би приблизно таким же. Не варто вважати, що якщо Аваков піде, то все пропало», – міркує Лісний.

Резюмуючи, політолог додав, що Аваков є серйозною фігурою в команді прем'єр-міністра. Він може піти у відставку в обмін на те, що Яценюк залишиться прем'єром, а на місце Авакова прийде хтось близький до команди Президента.

Нагадаємо, що сам Аваков раніше прокоментував свою відставку наступним чином: «Це означає ненадходження траншу МВФ, падіння гривні, газові проблеми, оплески з Москви, нефінансування армії. Ось чим це може бути».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО