Експерт розповів, де й ким вирішуватиметься доля санкцій проти Росії

Німеччина не приймала рішення про запровадження санкцій і не їй вирішувати, продовжувати їх чи ні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Костянтин Бондаренко, аналізуючи заяву Ангели Меркель в ході двосторонніх переговорів із Президентом України Петром Порошенком про те, що санкції проти РФ будуть продовжені, оскільки з її боку не виконуються пункти Мінських угод.

«Зустріч Порошенка з Меркель не є настільки важливою для нас, оскільки Німеччина вустами міністра закордонних справ сформулювала низку вимог фактично до України. Зокрема, формула Штайнмаєра передбачає необхідність проведення виборів на Донбасі», – вважає Бондаренко.

«Відповідно, Порошенко повинен був взяти на себе якісь зобов'язання в цьому процесі», – додав він.

Щодо санкцій проти РФ, то, як розповів політолог, днями раніше звучала заява французької сторони з посилом, що ані Німеччина, ані Франція не повинні визначати долю санкцій.

«Це питання мають вирішувати в Брюсселі спільно європейські чиновники», – уточнив Кость Бондаренко.

«У цій ситуації заява Меркель – це просто позиція Німеччини в цьому питанні, але вирішуватися все буде в Брюсселі. Німеччина не приймала рішення про санкції для РФ, а все вирішувалося на рівні ЄС, відповідно, й знімати їх чи ні, буде вирішуватися також в ЄС», – пояснив експерт.

Нагадаємо, раніше голова представництва Євросоюзу в РФ підтвердила той факт, що діалог про скасування санкцій ведеться через різні робочі групи щодо Мінських угод.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО