Юрій Вілкул вирішив перед виборами роздати жителям Кривого Рогу по 500 грн

Жителям Кривого Рогу з міського бюджету виділять по 500 грн під виглядом матеріальної допомоги.

Пропозицію Юрія Вілкула підтримала більшість депутатів місцевої ради, передає «Слово і Діло» з посиланням на видання «Чесно».

На думку місцевої влади, така соціальна допомога буде виділена додатково до передбачених державою пільг у зв'язку з підвищенням тарифів на послуги ЖКГ для населення.

Допомогу в розмірі 500 гривень з 1 лютого 2016 року зможуть отримати: непрацюючі пенсіонери; малозабезпечені; одинокі матері; інваліди; чорнобильці; ветерани війни; діти війни; багатодітні сім'ї; сім'ї, які виховують дітей-інвалідів та дітей-сиріт; студенти денних форм навчання; лікарі; вчителі та інші працівники бюджетної сфери.

На думку юристів, такий крок Юрія Вілкула може означати лише те, що таким чином влада намагається підкупити громадян перед виборами.

«Поки не набув чинності закон про позачергові вибори в Кривому Розі, такі дії чинного мера не можна кваліфікувати як підкуп виборців. Адже загалом все в рамках закону. Водночас ситуація, коли за два місяці мають відбутися перевибори, а мер роздає людям гроші, наштовхує на певні висновки», – сказала юрист Галина Чижик.

За її словами, законодавчих механізмів залучити мера до відповідальності за це поки немає.

Схожа ситуація сталася перед місцевими виборами в місті Ніжин у жовтні минулого року, де агітатори від партії «Наш Край» відкрито роздавали виборцям «матеріальну допомогу» у розмірі 150 грн.

Нагадаємо, раніше депутати Верховної Ради підтримали законопроект про проведення 27 березня 2016 року позачергових виборів мера Кривого Рогу. За відповідний законопроект з другої спроби проголосували 239 народних депутатів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО