В «ДНР» знов заговорили про вибори, але не за умовами Києва

Ватажок самопроголошеної «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що «республіка» проведе вибори – однак виключно на своїх умовах.

Жодні проукраїнські партії там представлені не будуть, пообіцяв Захарченко – пише «Слово і Діло» з посиланням на «Новини Донбасу».

При цьому ватажок терористів зазначив, що «ДНР» «виконує Мінські домовленості», чого нібито не можна сказати про представників київської влади.

«Хоче цього Україна чи ні, але ми виконуємо Мінські угоди і згідно з цими домовленостями ми повинні провести вибори. Але ми їх проведемо згідно із законами республіки і на нашій землі. На цих виборах, як би Україна не намагалася, не буде представників усіляких українських партій, які закликали і закликають воювати проти Донбасу. І не тільки закликають, а й надають усіляку економічну допомогу українським батальйонам», – заявив Захарченко.

Крім того, з його слів, на «виборах» не буде «олігархічних партій». «Тільки можна Ляшка впустити. Він просто смішний», – додав лідер донецьких сепаратистів.

Нагадаємо, раніше уповноважений Президента з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що вибори на Донбасі можливі тільки після того, як там запрацюють українські медіа, бойовики повністю роззброяться, відведуть техніку й допустять ОБСЄ, а іноземні війська покинуть територію України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО