Російськім інвесторам відмовлятимуть у приватизації українських держпідприємств

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко заявив, що Кабінет міністрів України має принципову позицію щодо приватизації російськими інвесторами українських державних підприємств.

Російським інвесторам принципово відмовлятимуть у приватизації. Про це Павленко розповів в інтерв'ю «Укрінформу», повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, в уряді є особливий підхід щодо приватизації українських держпідприємств. «Наш підхід: максимально швидко, за прозорими умовами, із залученням міжнародних інвесторів виставити підприємства на приватизацію не для того, щоб просто продати, а щоб знайти господаря і залучити великі інвестиції», – заявив мінагрополітики.

Також, як стверджує Павленко, Кабмін хоче, щоб «Укрспирт» потрапив під приватизацію, бо є пропозиції від міжнародних інвесторів. На даний момент, процес приватизації великих держпідприємств блокується.

«Ми будемо ці спроби продовжувати. І такі підприємства як «Укрспирт» повинні бути приватизовані, ДПЗКУ буде запропоновано інвесторам. Тому що є інтерес від американських, європейських, китайських і в цілому азіатських інвесторів. Багато підприємств потребують істотних капіталовкладень, серйозних грошей - дешевих довгих капітальних інвестицій», – заявив він.

Крім того, міністр впевнений, що «Укрспирт» має величезний потенціал з бiоетанолу, що могло б допомогти Україні бути энергонезалежною та самодостатньою з нафти. Але, щоб це сталося треба зробити дуже багато: дерегулювати ринок, дати можливість приватизувати, дати можливість зайти інвесторам з капіталами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО