Літературне ембарго: Кабмін просять заборонити ввезення російських книг в Україну

Слідом за російськими товарами та продуктами харчування Україна має заборонити ввезення на свою територію російської літератури.

Про це у своєму Facebook заявив перший заступник голови фракції «Народного фронту» Остап Семерак, пише «Слово і Діло».

«Проста пропозиція до Мінекономіки: заборонити ввезення на територію України російських книг. На мою думку, головна зброя Росії, яку вона використовує проти України протягом століть, - не їжа та миючі засоби. Це – мова та церква. Доти, доки в Україні читатимуть детективи про феесбешників та битимуть поклони «во славу Кіріла», будуть розбрат і зневіра між нами, українцями», - пояснив свою позицію Семерак.

Він також заявив, що з відповідною пропозицією готовий звернутися до колег по фракції, коаліції, уряду та особисто прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

При цьому він зазначив, що ця ініціатива не повинна сприйматися як спроба заборонити російську літературу або мову взагалі. «Просто хотілося б, щоб російську книгу в Україні було непросто знайти. Чужомовна література мусить бути присутня, але не повинна домінувати», - резюмував нардеп.

Як відомо, з 10 січня 2016 року в рамках заходів у відповідь на запровадження Росією торгового ембарго щодо України повністю заборонений імпорт м'яса, риби, круп, зерна, інших продуктів, а також низка хімікатів і залізничного устаткування російського виробництва. Відзначимо, що київські супермаркети почали маркувати товари з РФ ще на початку 2015 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО