У «БПП» кажуть, що система електронного декларування може запрацювати з 1 червня

Народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко заявив, що система електронного декларування зможе запрацювати вже 1 червня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

За його словами, існує 2 шляхи, як скасувати скандальну правку в Держбюджеті-2016. Одним із таких шляхів є ухвалення законопроекту нардепа Вадима Денисенка, який, на думку Лещенка, лише прибирає два слова. Інший варіант – це розробити новий законопроект, який передбачатиме продовження терміну електронного декларування до 1 червня, щоб усі відзвітували цього року.

«Ми досі не можемо зрозуміти, чи вноситиме уряд законопроект, чи його внесуть депутати. В депутатському законопроекті, який мають зареєструвати, передбачена норма про продовження електронного декларування до 1 червня. Хоча, за законом, це має бути зроблено до 1 квітня. Але самої форми заповнення декларації досі немає», – заявив Лещенко.

Як стверджує нардеп, дана форма заповнення декларації має бути затверджена повним складом Національного агентства запобігання та протидії корупції. Але повний склад НАЗК може бути оголошений аж у середині березня.

«Є великий ризик, що форму не встигнуть затвердити до завершення терміну декларування. І тут потрібно буде вирішувати нову проблему – пролонгування самого терміну внесення цих відомостей до електронної форми. Тож на комітеті дійшли висновку, що ВР не варто ухвалювати документ Денисенка, який прибирає лише три слова, а ухвалити законопроект, який продовжить термін на два місяці, коли чиновники мають заповнити електронні декларації, тому що фізично за один-два дні вони не встигнуть цього зробити», – зауважив Лещенко.

Нагадаємо, раніше в ухваленому парламентом і затвердженому Президентом законі про Бюджет з'явився пункт, який відкладає на рік початок дії нової системи фінансового контролю, необхідної для запровадження безвізового режиму з ЄС.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО