Росія не погодиться на новий договір про постачання електроенергії до Криму – Джемілєв

Народний депутат Мустафа Джемілєв заявив, що Росія не погодиться на нові умови України щодо поставок електроенергії до окупованого Криму.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим. Реалії».

За його словами, Кремль не погодиться на зміну статусу Криму в офіційному договорі про постачання української електроенергії.

«Я думаю, вони не повинні вестися. Тому що з нашого боку було поставлено чітку умову, що якщо буде укладатися договір, то там має бути зазначено, що ми поставляємо на тимчасово окуповану Російською Федерацією територію Автономної Республіки Крим», – сказав Джемілєв.

Раніше, джерело в українському уряді повідомило, що Кабінет міністрів не має наміру укладати новий договір про постачання електроенергії до окупованого Криму.

Нагадаємо, 30 грудня 2015 року до окупованого Криму перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження електроопори в Херсонській області. Наразі ЛЕП, якою передавалося в Крим до 250 мегаватт, відновлена, проте електроенергія не подається, оскільки сплив термін дії російсько-українського контракту з постачання електрики на півострів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО