Генічеськ уже з газом, українці жартують: «Путін пустив свій особистий»

До міста Генічеськ Херсонської області вже пустили газ. Наразі підключено 229 абонентів багатоповерхових будинків та 129 – приватного сектору.

Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, газом забезпечена 1 лікарня, 3 школи переведені на мінімальний режим на час зимових канікул, 4 дитсадка – на твердопаливні котли. Також усі споживачі району забезпечені електроенергією, послуги з водопостачання та водовідведення надаються в повному обсязі. Крім того, розгорнуто 3 пункти обігріву на базі 1-ї ЗОШ, спортивної школи-інтернату та ВПУ №17 з можливістю прийняти до 280 осіб.

Нагадаємо, вчора голова правління ПАТ «Херсонгаз» Альберт Зангієв заявив, що місто Генічеськ Херсонської області перестало отримувати реверсний газ з території окупованого Криму й тепер місту не вистачає на споживання. Російське ЗМІ «РИА Новости» повідомило, що нібито мер Генічеська Олександр Тулупов особисто звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням про постачання газу.

На цьому російська пропаганда не зупинилася та повідомила, що до голови кримської компанії «Чорноморнафтогаз» Ігоря Романова звернулися з Генічеська з проханням про постачання газу, а пізніше заявила про початок поставок до Херсонської області.

«Ми отримали запит на постачання газу в Генічеськ, оскільки потужностей газотранспортної системи України недостатньо для опалення міста. Ми переадресували це питання до вищіх органів влади РФ та отримали вказівку здійснити поставку. Сьогодні о 22:40 газ до міста Генічеськ поданий», – повідомили «РИА Новости», посилаючись на слова Ігоря Романова.

Але й цього виявилося недостатньо для російських засобів масової інформації. Через деякий час низка ЗМІ повідомили про те, що віце-прем'єр-міністр РФ Дмитро Козак заявив, що особисто Путін відновив подачу газу з окупованого Криму.

Водночас сам мер Генічеська Тулупов спростував заяви кремлівських ЗМІ. За його словами, з жодними проханнями, а тим більше до президента РФ, він не звертався. «Як я взагалі міг звернутися до президента Росії?», – здивувався Тулупов, повідомляє місцеве видання «Новий Візит».

Після цього глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв зробив заяву про те, що новина про постачання російського газу в Генічеськ є фейком.

«Завтра вранці прес-служба «Нафтогазу» обов'язково дасть коментар з цього приводу», – написав у себе на сторінці в Facebook Коболєв.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО