Україна ризикує втратити міжнародну підтримку, якщо не ухвалить Бюджет – Мінфін США

Міністр фінансів Сполучених Штатів Америки Джейкоб Лью заявив, що Україна повинна виконувати свої зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів України.

За словами прес-служби, вчора ввечері прем'єр-міністр Арсеній Яценюк обговорив з міністром фінансів США Джейкобом Лью ситуацію щодо ухвалення проекту Бюджету на 2016 рік Верховною Радою України.

«Міністр Лью обговорив з прем'єр-міністром Яценюком стан переговорів, які він і міністр фінансів Наталія Яресько проводять з Верховною Радою. Секретар Лью підкреслив терміновість виконання Україною своїх зобов'язань перед МВФ і підкреслив ризики підриву критично важливої міжнародної підтримки, якщо Рада відкладе цю роботу до наступного року», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Також, як стверджує Мінфін США, ухвалення фіскально стійкого Бюджету в короткі терміни має вирішальне значення для підтримки економічної стабільності та для подальшого надання фінансової допомоги з боку МВФ та інших міжнародних партнерів України.

Нагадаємо, вчора посли країн-членів G7 закликали Україну ухвалити Бюджет, узгоджений з МВФ. А також заявили, що ретельно спостерігають за процесом реформ в Україні та схвалюють дії уряду в цьому питанні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО