Холодницький обіцяє перші результати роботи САП на новорічні свята

Назар Холодницький заявив, що перші результати спільної роботи Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури будуть на новорічні свята.

Про це він розповів в інтерв'ю «Укрінформу», передає «Слово і Діло».

«Зараз за деякими категоріями чиновників, підслідних НАБУ, здійснюються певні заходи. Напрацювання є. Думаю, перші результати будуть вже скоро – в період новорічних свят», – заявив Холодницький.

Але, за його словами, більш ґрунтовні результати роботи антикорупційних відомств будуть пізніше, тому що «корупція в Україні віртуозна».

Він також повідомив, що підслідні САП та НАБ не будуть «маленькими рибками», а навпаки – «крупними лососями». «Дрібних рибок у нас апріорі не може бути. Це крупні лососі – судді, керівники органів прокуратури, міністри та їхні заступники, губернатори. Начальники управлінь та відділів – це парафія Державного бюро розслідувань», – пояснив Холодницький.

«Головне завдання антикорупційної прокуратури та бюро – не ефектність, а ефективність. Нашим ефектом будуть вироки в судах, а не просто затримання чи підозри», – додав він.

Крім того, керівник САП повідомив, що прокурори відомства реагуватимуть на журналістські розслідування та порушуватимуть відповідні кримінальні провадження.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО