За 5 років Україна реформує армію до стандартів НАТО – Порошенко

Українські Збройні сили мають на меті досягти повної сумісності зі стандартами Північноатлантичного альянсу.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив на спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом в Брюсселі, передає «Слово і Діло».

«Моя мета, мета України – забезпечити повну взаємосумісність між Збройними силами України та Збройними силами НАТО до 2020 року. Україна хоче досягти критеріїв НАТО», – сказав Порошенко.

За його словами, на зустрічі в штаб-квартирі НАТО представники України та країн-членів Альянсу обговорили подальші кроки щодо співпраці, а також саміт НАТО у Варшаві.

«На саміті НАТО у Варшаві ми продемонструємо важливі сигнали кооперації України з НАТО. Вдячний НАТО за допомогу в реформуванні ЗСУ», – заявив Президент України.

Своєю чергою, генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг підтвердив, що Україна й НАТО розширюють співробітництво напередодні саміту у Варшаві в 2016 році.

Крім того, Столтенберг зазначив, що Україна зобов'язана відновити контроль над українсько-російським кордоном на окупованих територіях, адже це передбачається Мінськими домовленостями.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд затвердить річну національну програму співпраці з НАТО, а головним завданням стане членство в Альянсі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО