«Нафтогаз» вимагає від РФ повернути контроль над Чорноморським шельфом

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» подає до суду на Росію й вимагає відшкодування збитків від втрати активів у Криму, включаючи Чорноморський шельф, і повернення контролю над ними.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу компанії.

«НАК «Нафтогаз України» домагатиметься через міжнародні судові інституції відновлення контролю над активами, втраченими через російську окупацію Криму, та відшкодування всіх завданих збитків», – йдеться в повідомленні.

За даними компанії, збитки «Нафтогазу» від окупації Криму за 2014 рік склали 13,8 млрд гривень. Ця цифра була підтверджена міжнародними аудиторами. Також аудитори підтвердили, що вартість втрачених активів у Криму становить 15,7 млрд гривень.

«Нафтогаз» втратив у Криму та на шельфі 15 родовищ нафти та газу, 3 перспективні площі покладів нафти та газу, Глібовське підземне газосховище, більше 1200 км магістральних газопроводів, 43 газорозподільчі станції, 29 одиниць плавзасобів, 4 плавучі бурові установки», – повідомляє прес-служба компанії.

Крім того, компанія не може вести розробку родовищ, які містять близько 50 млрд кубометрів газу, 3,5 млн тонн нафти та 1 млн тонн газоконденсату.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО