Відповідальніші за Яценюка: хто з українських політиків може замінити прем'єра?

Чим ближчий річний звіт Кабміну, тим більше в ЗМІ мусується тема можливої відставки прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Його найбільш імовірними наступниками на сьогоднішній день є три кандидатури: голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі, міністр фінансів Наталія Яресько та секретар РНБО Олександр Турчинов.

Більшість політичних сил у своїх заявах пояснюють необхідність відставки Яценюка його низькою ефективністю й тотальною безвідповідальністю. «Слово і Діло» вирішило з'ясувати, хто з можливих кандидатів на посаду глави уряду буде більш відповідальним, ніж нинішній прем'єр.

Для цього ми використали розроблений нами інструмент, який дозволяє порівняти виконання обіцянок політиків. Виходячи з результатів порівняння, ідеальним кандидатом з точки зору відповідальності є глава Мінфіну Наталія Яресько – вона виконала більше половини своїх обіцянок і лише одну – виконати не змогла.

Засновники «Народного фронту» – нинішній прем'єр Арсеній Яценюк і глава РНБО Олександр Турчинов – мають практично однакові показники відповідальності та безвідповідальності.

Керівник Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі виконав 32% взятих на себе зобов'язань. Ще 12% своїх обіцянок екс-президент Грузії провалив.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО