Конфлікт навколо ОПЗ триває: керівництво заводу подасть на Саакашвілі до суду

Представники Одеського припортового заводу вирішили подати на губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі до суду начебто через неправдиву інформацію.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Економічну правду».

«Всі звинувачення Саакашвілі проти ОПЗ – це політико-економічні ігри, спрямовані на зниження привабливості підприємства для великих західних інвесторів і зниження його реальної вартості напередодні приватизації», – заявив перший заступник директора ОПЗ Микола Щуриков.

На думку керівництва заводу, Саакашвілі навмисно паплюжить ім'я ОПЗ і намагається збити ціну на його перепродаж. Також, за словами Щурикова, Саакашвілі вирішив продати ОПЗ російським олігархам.

Як відомо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі Україні розробило проект закону щодо приватизації держпідприємств. У ньому чітко прописаний механізм приватизації та вказано, що представники держави-агресора (РФ) не мають права брати участі в купівлі українських держпідприємств.

Нагадаємо, раніше Міхеіл Саакашвілі оцінив втрати українського Бюджету від дії корупційних схем у 5 млрд доларів і звинуватив прем'єр-міністра Арсенія Яценюка в корупції на ОПЗ.

Також заступник генпрокурора і прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе заявив, що ГПУ підозрює Яценюка в причетності до розкрадання прибутку Одеського припортового заводу за корупційною схемою на суму 90 млн доларів на рік.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО