Бойовики готують основу для відновлення боїв на Донбасі – ГУР

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявляють, що російсько-сепаратистські сили намагаються спровокувати Збройні сили для обвинувачення їх у порушенні Мінських домовленостей.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною з ризиками для відновлення активних бойових дій локального характеру. Після певного зниження інтенсивності вогню з боку противника на початку поточного тижня російсько-терористичні війська знову збільшують кількість обстрілів позицій сил АТО», – заявляють у розвідці.

На переконання представників ГУР, дані дії супротивника чиняться для того, щоб виснажити сили АТО, а також спровокувати Збройні сили на вогонь у відповідь і відновлення широкомасштабних воєнних дій.

«Водночас командування ЗС РФ продовжує підготовку до можливого відновлення більш масштабних бойових дій на Донбасі. Посилюються перші ешелони 1-го та 2-го армійських корпусів російських окупаційних військ на території України за рахунок повернення на передову мотострілецьких, танкових та артилерійських підрозділів. Поблизу лінії зіткнення сторін приховано зберігаються важкі озброєння, заборонені Мінськими домовленостями», – наголошують у ГУР.

Крім того, у розвідці заявляють, що на окупованих територіях Донбасу противник здійснює заходи, спрямовані на підтримання угруповання російських окупаційних військ у готовності до завдання. Військові повідомляють, що наразі в зоні АТО проходять ротації та вдосконалення системи оборони бойовиків.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО