Європу не турбує порушення Росією повітряного простору в Криму – глава «Украероруху»

Керівник державного підприємства «Украерорух» Дмитро Бабейчук констатує, що Європейський Союз не поспішає підтримувати ініціативу України щодо авіаційних санкцій проти Росії.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню «ЛігаБізнесІнформ», передає «Слово і Дело».

«На жаль, поки ми бачимо лише те, що запровадження санкцій у питаннях авіасполучення здійснює тільки Україна й ці кроки нашої країни не підтримуються реальними діями країн ЄС», – розповів Бабейчук, відповідаючи на питання про те, чи варто очікувати від ЄС жорстких заходів через порушення Росією повітряного простору України в Криму.

«Зараз Росія – єдина країна, яка літає в Крим, де закрито повітряний простір, тим самим порушуючи правила безпеки польотів. А це потенційна загроза безпеці авіації», – заявив глава «Украероруху», констатуючи, що півострів перетворився на сіру зону для всього авіаційного світу.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Федеральне агентство повітряного транспорту Росії звернулося до Державіаслужби України з пропозицією взаємного скасування заборони польотів авіакомпаній в аеропорти обох країн, запровадженого 25 жовтня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО