Експерт: навіть якщо призначити в ГПУ супергероя, нічого не зміниться

Валентин Гладкихполітичний експерт

Депутати, які зараз голосніше за всіх кричать за відставку Шокіна, потім зроблять усе, щоб не призначити нового генпрокурора.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт аналітичної групи «Левіафан» Валентин Гладких, аналізуючи заяву заступника генпрокурора Віталія Каська про те, що Віктор Шокін змушував його подати у відставку.

«Річ у тім, що зараз ті, хто голосніше за всіх кричить про відставку Шокіна, потім зроблять все можливе для того, щоб не призначити іншого прокурора. Ситуація складатиметься наступним чином: буде той самий прокурор, лише з приставкою «виконувач обов'язків», якому буде нічого втрачати, тому що він нібито вже звільнений», – аналізує експерт.

Одна річ, як підкреслив він, звільнити Шокіна, а інша – призначити нового генпрокурора.

«Називали Луценка. По-перше, хто сказав, що він буде кращий? По-друге, в парламенті знайдеться достатньо сил, які категорично не погодяться на його кандидатуру. По-третє, навряд чи населення чекає на цій посаді Луценка, тим паче, що він уже працював у правоохоронній системі й показав свою ефективність», – розмірковує політичний експерт.

«Якщо згадати, так само призначали Ярему й обіцяли, що цей генпрокурор наведе лад. Потім його гучно звільняли. Поставили Шокіна – бачимо результат. В ГПУ можна зараз супергероя призначити й матимемо такий самий результат», – переконаний Валентин Гладких.

За його словами, проблема правоохоронної системи та судової гілки влади в Україні в тому, наскільки вони не хочуть та не можуть працювати.

«Тут варто згадати відверте знущання Портнова, який написав, що дякує Генпрокуратурі за плідну співпрацю, завдяки якій з нього зняли всі обвинувачення», – наголосив Гладких.

Нагадаємо, раніше народний депутат Олександр Дубінін виступив від імені фракції та заявив, що «Блок Петра Порошенка» не підпишеться за відставку генерального прокурора України Віктора Шокіна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО