Більше половини законопроектів Кабміну відкидаються депутатами – Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що 60% запропонованих Кабінетом міністрів законопроектів відкидаються народними депутатами.

Про це він сказав на засіданні уряду, передає «Слово і Діло».

«Показник тих законів, які ухвалюються в парламенті, далекий від того, на що ми сподівалися, підписуючи коаліційну угоду. 40% – це дуже мало», – зазначив глава Кабміну.

За його словами, уряд у майбутньому планує завершити низку реформ, які потрібні для економічної та соціальної стабілізації. Також прем'єр сподівається, що Верховна Рада підтримає заплановані реформи та їх реалізація не спричинить проблем у чиновників.

Крім того, Арсеній Яценюк повідомив, що перший етап реформування системи освіти завершено, й закликав депутатів ухвалити новий закон про освіту. Не забув глава Кабміну і про медицину.

«У парламенті перебуває пакет законодавства (реформ МОЗу – Ред.). Ми нарешті маємо відмовитися від фінансування ліжок і перейти до фінансування пацієнта й конкретних медичних послуг», – зазначив прем'єр.

Як стверджує Яценюк, в ході ухвалення пакета реформ, пов'язаних з Бюджетом і з податками, уряд розглядатиме додаткове законодавство, що стосується соціальної та гуманітарної сфери. Він також повідомив, що дане питання буде обговорюватися на консультаціях із парламентськими фракціями наступного тижня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО