Багатостраждальна поправка: Рада так і не ухвалила антидискримінаційні закони

Верховна Рада України не спромоглася проголосувати за антидискримінаційні зміни до Кодексу законів про працю.

Незважаючи на те, що депутати внесли відповідне питання до порядку денного, в підсумку за нього проголосували лише 206 народних обранців, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Необхідним мінімумом для ухвалення законопроектів були 226 голосів депутатів Верховної Ради.

Нагадаємо, зазначена поправка мала б заборонити будь-яку дискримінацію в питаннях праці, зокрема порушення принципу рівності прав і можливостей чи обмеження прав працівників за расовими, політичними, релігійними, статевими ознаками, сексуальною орієнтацією, походженням, віком, станом здоров'я та ін.

Як відомо, ухвалення цієї норми є необхідним для отримання українськими громадянами права безвізового в'їзду до Європейського Союзу.

Додамо, що 5 листопада парламент підтримав у першому читанні проект нового Трудового кодексу України, однак поправку, що містила заборону дискримінації сексуальних меншин, нардепи провалили. Дискусії навколо доцільності її ухвалення точаться вже не перший день, однак у Європейському Союзі наполягають: для отримання права на безвізовий режим весь пакет трудового законодавства має бути ухвалений.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО