ОБСЄ вперше за 7 місяців змогла потрапити до Ізвариного

Спеціальная моніторингова місія ОБСЄ вперше з березня 2015 року змогла відвідати населений пункт Ізварине, що розташований на перетині кордону між Україною та Російською Федерацією.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СММ ОБСЄ.

«СММ ОБСЕ змогла потрапити до точки перетину кордону України та Росії в населеному пункті Ізварине, який контролюється так званою «ЛНР», вперше з березня 2015 року», – йдеться у повідомленні.

Водночас між підконтрольним бойовикам «ЛНР» містом Краснодон та Ізвариним СММ ОБСЄ зупиняли та затримували три різні групи людей, в цілому на 40 хвилин.

«Крім того, «прикордонники ЛНР» вимагали, щоб автомобілі СММ їхали в їхньому супроводі, й заборонили місії проїхати до підконтрольної «ЛНР» Королівки. На пункті перетину кордону, укомплектованому представниками «прикордонної служби ЛНР», СММ помітила 50 цивільних автомобілів, 3 вантажівки та 3 автобуси з українськими та російськими номерами, що очікували в’їзду на територію Російської Федерації», – йдеться в звіті ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше заступник глави місії СММ ОБСЄ Александр Хуг заявив, що проросійські бойовики не пустили місію до місця зберігання важких озброєнь.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО