Конгресмени закликали Обаму прискорити надання допомоги Україні

Палата представників США ухвалила резолюцію, яка закликає адміністрацію президента Барака Обами прискорити надання Україні допомоги.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

20 жовтня 413 конгресменів Палати представників США підтримали резолюцію №348 під назвою «Підтримка права народу України вільно обирати свій уряд і визначати своє майбутнє». Цим документом Палата закликає главу держави прискорити надання допомоги Україні з метою сприяння політичним, економічним і соціальним реформам, необхідним для проведення вільних і справедливих виборів, що відповідають міжнародним стандартам.

«Минулої ночі я проголосував на користь резолюції. Я пишаюся тим, що є одним із спонсорів, які підтримали право України вільно обирати свій уряд, а також закликав адміністрацію прискорити допомогу Україні з метою політичних, економічних і соціальних реформ», – написав у Facebook конгресмен Адам Кінзінгер.

Також ця резолюція засуджує спроби втручання зовнішніх сил, зокрема Російської Федерації, її агентів і прихильників у процес українських виборів, у тому числі за допомогою залякування, насильства чи примусу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО