ДФС подасть до суду на «Укрнафту»

Глава Державної фіскальної служби Роман Насіров заявив, що служба подає до суду на «Укрнафту» за несплату боргів.

Про це він розповів в інтерв'ю «Економічній правді», передає «Слово і Діло».

За словами Насірова, завдяки угоді про реструктуризацію «Укрнафта» заплатила майже 2 млрд грн податкового боргу та передала у податкову заставу майно на суму понад 9,5 млрд грн.

«Ми розірвали угоду і подаємо до суду. Початок судового процесу очікується протягом двох місяців. Лише з поданням до суду у нас є невелика поточна проблема, яку ми зараз вирішуємо. Нам потрібно заплатити судовий збір. Ми звернулися до Міністерства фінансів із проханням виділити нам необхідні кошти для його сплати», – заявив він.

Як стверджує глава ДФС, судовий збір становить близько 150 млн гривень і вже подано до суду клопотання з метою відтермінувати оплату судового збору. За словами Насірова, претензії в суді будуть висунуті до нового глави «Укрнафти» Марка Роллінза, хоча борг накопичився ще за попереднього керівника.

«Минулого тижня я розмовляв з Марком Роллінзом. Очікую, що цього тижня вони оцінять свої можливості за грошовтим потоком і знову звернуться до нас із пропозицією про погашення свого податкового боргу. Він складає 9,5 млрд грн», – зазначив глава ДФС.

Крім того, Роман Насіров повідомив, що якщо компанія не сплатить борг, то вони будуть його стягувати тими методами, які у них є. «Ми подамо позов до суду про списання грошей із рахунків «Укрнафти», потім – про реалізацію заставного майна», – додав він.

Нагадаємо, 1 жовтня ПАТ «Укрнафта» виплатила 200 млн гривень дивідендів за 2014 рік. Водночас новий очільник «Укрнафти» Марк Роллінз попросив 30-денне відтермінування для оплати залишку боргу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО