Парубій: Захід допоможе Україні реформувати розвідувальні служби

Крім боротьби з корупцією, Захід допоможе Україні у реформуванні Збройних сил України, спеціальних та розвідувальних служб.

Про це в інтерв'ю «Укрінформу» розповів перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій, передає «Слово і Діло».

«Зараз ми проговорюємо деякі специфічні речі. Наприклад, реформи в розвідувальних службах, Збройних Силах, а також допомогу в проведенні цих реформ. Тобто це обмежені секторальні речі», – сказав Парубій.

Також, перший заступник голови ВРУ повідомив, що коли він був секретарем Ради національної безпеки та оборони, радники США і Євросоюзу разом з українськими були залучені у робочу групу щодо реформування оборонного сектору.

«Тому можна сказати, що на Заході добре знають наш порядок денний, але головне питання, на якому вони наголошують - це викорінення корупції», – наголосив він.

Крім того, Парубій повідомив, що під час його візиту до США головною темою були фінансова підтримка України. Як стверджує перший заступник голови ВРУ, США найбільше опікується питаннями боротьби з корупцією.

«Власне, з цього приводу (боротьби з корупцією) доводилося розповідати багато про те, що зроблено в Україні, передусім, на законодавчому рівні. Я говорив, що ці реформи не є дуже швидким процесом, як, наприклад, створення антикорупційного бюро, але вони є дуже грунтовними і почнуть діяти найближчим часом», – сказав Парубій.

За його словами, США найбільше акцентує увагу саме на боротьбі з корупцією, і кажуть, що «якщо влада України не буде здатна подолати це явище, то може не увінчатись успіхом і боротьба на сході України».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО