Тищенко пішла, так і не повернувши гроші Януковича

Начальник Управління МВС щодо забезпечення повернення активів, одержаних злочинним шляхом, Олена Тищенко заявила про відставку.

Про це повідомляє «Еспресо.TV», передає «Слово і Діло».

За словами Тищенко, управління досягло деяких результатів. Наприклад, було виявлено 80,5 млн доларів США, які знаходяться на латвійських рахунках офшорних компаній, що належать Сергію Курченку. Також були виявлені активи Курченко і низки міністрів уряду Януковича в країнах Європи загальною вартістю понад 200 млн доларів США.

«Нами була розпочата робота з обміну інформацією з іншими правоохоронними органами в рамках Камденської мережі з повернення активів. Ми зробили це вперше, незважаючи на те, що Україна приєдналася до цієї програми три роки тому. І вже перші запити першого тижня дали позитивні результати», – зазначила Тищенко.

Але, як стверджує екс-начальник Управління МВС щодо забезпечення повернення активів, одержаних злочинним шляхом, політичної підтримки в даних питаннях відомство не отримує.

«Всього цього недостатньо, тому що Управління з повернення активів не може існувати в процесуальному та політичному вакуумі. В Україні сьогодні безперешкодно працюють компанії та банківські установи, які належать родині Януковича та його оточенню, і наше законодавство не дозволяє правоохоронним органам конфіскувати це майно», – заявила Тищенко.

Сама екс-начальник так і не повідомила, яку суму активів, вкрадених з Держбюджету, її управлінню вдалося повернути.

Нагадаємо, раніше очільник МВС Арсен Аваков повідомив про створення Управління, яке займеться поверненням вкрадених активів, а курирувати дане Управління була призначена колишня дружина бізнесмена Сергія Тищенка, замішаного у скандалі, пов'язаному з незаконним продажем нафтопродуктів, конфіскованих державою у бізнесмена Курченка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО