Візит Шокіна до Верховної Ради закінчився позбавленням Мосійчука депутатської недоторканності

Верховна Рада України позбавила депутатської недоторканності народного депутата від «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука.

Рішення про позбавлення депутатської недоторканності й відкриття кримінального провадження проти депутата «Радикальної партії» підтримали 262 народних депутати, передає «Слово і Діло».

«Ви щойно самі бачили, як формує своє майно, грошові кошти «Радикальна партія», їм грошей не вистачає... Я прошу зараз, невідкладно у сесійній залі про притягнення до відповідальності кримінальної, затримання та арешт народного депутата Мосійчука», – зазначив із парламентської трибуни Віктор Шокін. На продемонстрованому в сесійній залі відео Мосійчук домовляється про лобіювання інтересів бізнесменів за гроші.

Після ознайомлення з результатами голосування проти себе Мосійчук запевнив, що в разі його арешту він не буде противитись затриманню, а також заявив, що 30 серпня, напередодні кривавого голосування за зміни до Конституції України, Адміністрацію Президента відвідував кримінальний авторитет на прізвище Кривецький, який, за словами нардепа-«радикала», причетний до теракту під Верховною Радою 31 серпня.

У свою чергу, лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко назвав дії Шокіна подібними до діяльності генпрокурора часів Януковича – Віктора Пшонки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО