Україна купила у Польщі два комплекти безпілотників FlyEye

Секретар РНБО Олександр Турчинов частково виконав свою обіцянку про закуівлю Україною безпілотних авіаційних комплексів польського виробництва.

Відповідну обіцянку, як зафіксувало «Слово і Діло», Турчинов дав ще рік тому.

У лютому в Міністерстві оборони України повідомили, що в 2014 році був укладений державний контракт на закупівлю польських безпілотних літальних апаратів.

Станом на сьогоднішній день, згідно з укладеними контрактами, Збройним силам України було поставлено всього два комплекти безпілотних авіаційних комплексів FlyEye.

Із застосуванням міні-безпілотника FlyEye у Польщі була створена система артилерійської розвідки. В цілому літальний апарат отримав високі оцінки в ході аналізу українськими військовими.

Нагадаємо, під час відвідування виставки озброєнь IDEX в Об'єднаних Арабських Еміратах українська делегація підписала контракт про постачання французьких безпілотників і засобів радіоелектронної боротьби.

У червні поточного року Президент України Петро Порошенко заявив, що вітчизняний авіазавод «Антонов» може виробляти сучасні безпілотники та розробляти нову авіатехніку. А вже наступного місяця міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв, що кожний бойовий підрозділ Нацгвардії отримає безпілотну розвідку вітчизняних комплексів «Фурія».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО