Мінські угоди діють до кінця року, однак можуть бути продовжені – Кучма

Термін дії мирних угод, підписаних сторонами конфлікту на Донбасі в Мінську, закінчується в грудні 2015 року, однак, найімовірніше, буде продовжений.

Про це в коментарі російському виданню «Коммерсантъ» розповів представник України на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську, екс-президент Леонід Кучма, передає «Слово і Діло».

«Продовження дії лютневих Мінських угод могло б зняти низку гострих питань, для вирішення яких за нинішнього графіку залишається все менше часу. Одна з ключових проблем – розбіжності між Києвом і «республіками» щодо дати та умов проведення виборів до місцевих органів влади», – пояснив Кучма.

Крім того, якщо питання виконання Мінських угод не буде врегульоване до кінця 2015 року, Захід введе проти Росії нові санкції, наголосили у виданні.

Нагадаємо, днями в самопроголошеній ДНР заговорили про «державний переворот»: бойовики усунули від головування в місцевому «парламенті» Андрія Пургіна, оскільки той нібито був проти мирного процесу.

Крім того, як зазначив у суботу, 5 вересня, Президент, минулий тиждень став першим, за час якого українські військові не гинули від обстрілів бойовиків.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО