Квіт виконав обіцянку щодо фінансової автономії ВНЗ

Кабінет міністрів України ухвалив постанову про порядок банківського обслуговування ВНЗ та наукових установ, яке відкриває фінансову автономію університетів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Уряд одноголосно підтримав постанову про порядок банківського обслуговування вищих навчальних закладів, наукових установ та закладів культури», – написав у Facebook міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

Як зазначив міністр, ця постанова фактично відкриває повну фінансову автономію вишів і має «революційне значення у сфері освіти і науки».

Крім того, Сергій Квіт пояснив, що гроші, які університети зароблятимуть у процесі навчання студентів, зберігатимуться не в казначействі, а на спеціальних рахунках державних банків, що може додатково стимулювати ВНЗ до розвитку та підняття рівня освіти.

Нагадаємо, раніше Квіт пообіцяв, що крім автономії академічної та організаційної, вищі навчальні заклади та науково-дослідні інститути матимуть фінансову автономію. Таким чином, система народного контролю «Слово і Дело» присвоїла відповідній обіцянці статус «виконано».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО