Полторак передумав створювати держпідприємство для забезпечення військових уніформою

Через бюрократію та ризики втрати боєздатності армії Міноборони відмовилося від ідеї створення державного підприємства із забезпечення військових уніформою.

Про це йдеться у відповіді Міністерства оборони на інформаційний запит «Слова і Діла».

Причин відмови від створення держпідприємства «Головний центр забезпечення Міністерства оборони України» існує декілька. Перша – наявність ризиків зниження бойової готовності Збройних сил України у разі передачі речового забезпечення особового складу ЗСУ державному підприємству.

При цьому в Міноборони не уточнили, як саме вплине даний процес на боєготовність української армії. А ще більше дивує те, що міністр оборони Степан Полторак особисто пообіцяв створити держпідприємство саме для цих цілей, не замислюючись про можливі наслідки.

Також в Міноборони пояснили, що для належного функціонування зазначеного держпідприємства в інтересах ЗСУ для його створення потрібно внести зміни до низки нормативно-правових актів, що регулюють порядок речового забезпечення української армії в мирний і воєнний час.

«Враховуючи вищесказане, міністром оборони України прийнято рішення щодо зняття з контролю порушеного питання», – заявили в оборонному відомстві країни.

Таким чином, обіцянка міністра оборони України Степана Полторака створити при Міністерстві нове держпідприємство для забезпечення військових уніформою отримала в системі народного контролю «Слово і Діло» статус «не виконано».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО