За місяць Яценюк витратив на піар майже мільйон гривень – Лещенко

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк найняв міжнародну піар-компанію APCO для просування уряду України в Америці. От тільки оплата цих послуг була здійснена маловідомою організацією.

Про це у своєму блозі на «Українській правді» написав народний депутат від «БПП», журналіст Сергій Лещенко, передає «Слово і Діло».

«Наймати консультантів – це правильно. Але інтрига в тому, хто оплачує їхні послуги. У звіті американських радників сказано, що виставлені ними рахунки будуть покриті не офіційною українською владою, а... маловідомою організацією Communication for Change, хоча давати вказівки щодо виконання робіт буде саме український уряд», – зазначив нардеп.

Ще в одному звіті APCO повідомляється, що компанія займалася питаннями медіа-супроводу і стратегічними комунікаціями під час візиту Яценюка до Вашингтона 13-14 липня 2015 року. «Рахунок за місяць роботи APCO склав 35 тисяч доларів (майже 800 тис. грн). І, згідно з додатком до контракту, який наводиться нижче цього блогу, гроші вже оплачені», – розповів Лещенко.

Такі рішення українського прем'єра щодо оплати рахунків уряду нікому невідомою структурою народний депутат вважає помилковими. На думку Лещенка, прем'єр має бути чесним з народом і прямо сказати, що для того, аби заощадити кілька мільярдів, треба витратити кілька десятків тисяч доларів, але саме «бюджетних коштів», а не коштів невідомого походження.

«Тому до нього тепер зовсім інше питання: хто оплачує ваші вашингтонські рахунки, Арсенію Петровичу? Чиї це гроші – західних донорів, які чомусь не ідентифікують себе, Ріната Ахметова або просто «чорна каса» уряду, сформована з відкатів за управління державними компаніями?», – резюмував Лещенко.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО