Кредитори МВФ заговорили про новий розмір знижки для України

Компромісним варіантом знижки по основній ставці кредиту України в МВФ експерти та власники українських облігацій вважають 22,5%.

Такими є результати опитування агенції Bloomberg, проведеного серед експертів та власників українських єврооблігацій, пише «Слово і Діло» з посиланням на «ЛігаБізнеІнформ».

Разом з тим, кредитори не вірять у те, що Україна введе мораторій на виплату зовнішніх боргів. Таку вірогідність 10 із 14 опитаних агентством респондентів оцінюють у менш як 50%.

Зі свого боку, в Міністерстві фінансів України розглядають варіанти альтернативних механізмів фінансування в рамках програми співпраці з Міжнародним валютним фондом і сподіваються на результативність чергової зустрічі з європейськими кредиторами 10-11 серпня. «Це є останньою можливістю для досягнення спільної домовленості напередодні виплат за єврооблігаціями у вересні та жовтні, а також напередодні наступного перегляду програми співпраці України з МВФ, який поки планується на вересень», – йдеться у повідомленні Мінфіну.

Нагадаємо, результатом попереднього раунду переговорів представників українського уряду з міжнародним кредитним комітетом стала 5-відсоткова знижка для Києва, однак експерти відреагували на неї перш за все як на позитивний сигнал про те, що зрушення в перемовинах все ж таки відбувається.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО