Правий берег Києва очищено від незаконних МАФів на 70% – чиновник КМДА

Приблизно половина незаконно встановлених торгових кіосків, які працювали в Києві в 2014 році, вже ліквідована.

Про це в інтерв'ю виданню «Ліга. Бізнес» розповів глава департаменту благоустрою Київської міської державної адміністрації Дмитро Білоцерківець, передає «Слово і Діло».

При цьому, основна частина роботи тепер буде проводитись у спальних районах на Лівому березі Дніпра, адже більшість демонтованих об'єктів розташовувались на правобережній частині міста, стверджує Білоцерківець.

«Минулого року в Києві налічувалося близько 20 тис. кіосков, з яких близько 6,5 тис. працюють легально. Решта встановлені без дозвільних документів. За цей період нам вдалося демонтувати близько 8 тис. таких об'єктів, тобто залишилося ще приблизно стільки ж. Велика їх частина знаходиться на Лівому березі столиці, Правий берег очищений від незаконних споруд приблизно на 70-80% », – стверджує чиновник.

При цьому Білоцерківець уточнив, що система обліку МАФів, використовувана комунальним підприємством «Благоустрій», відрізняється від фактичної кількості торгових кіосків. «Історично в базу комунального підприємства «Благоустрій» вносилися дані про кількість конструкцій, а не об'єктів. Така конструкція може бути розрахована на 200 або 500 кв. м, а за фактом складатися з 50 МАФів», – пояснив він.

Нагадаємо, обіцянку 29 березня мер Києва Віталій Кличко пообіцяв інвентаризувати торгові кіоски в столиці і прибрати їх там, де вони порушують архітектурні норми.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО