Дорожна децентралізація: Кабмін підтримав ліквідацію «Укравтодору»

Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України», якій підпорядковані обласні регіональні дорожні підприємства, буде ліквідована як проміжна управлінська ланка.

Таке рішення підтримав урядовий комітет з питань розвитку інфраструктури та екологічної політики, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

За словами чиновників, такий крок необхідний для передачі обласних автодорів державного управління на місцевий рівень, а це, у свою чергу, має стати частиною реформи системи державного управління автодорогами.

Віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський при цьому зауважив, що паралельно з передачею доріг і організацій з обслуговування місцевій владі, потрібно розв'язати питання їх фінансування. Воно, за словами віце-прем'єра, має бути зрозумілим і чітким. «Необхідно відновлювати практику створення спеціального дорожнього фонду з чітко виділеними джерелами наповнення, адже ритмічність роботи дорожньої галузі залежить від ритмічності фінансування», – підкреслив він.

Нагадаємо, раніше в «Укравтодорі» розповіли, що 1 млрд грн, виділений підприємству урядом навесні цього року, планувалося витратити на ямковий ремонт основних доріг державного значення. На ширшу реконструкцію дорожньої мережі грошей підприємству не вистачає, пояснили «Слову і Ділу».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО